To the Attention of Foreign Students / Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Dikkatine

As you know, the Turkish Government has decided to shut all the schools (including higher education institutions) over for 3 (three) weeks starting from 16th March, 2020 in order to prevent the spread of coronavirus. For this reason, education in all the universities in Turkey including ETU will be paused during the specified period and the exams will be carried out later. If you are planning to go to your hometown during this period, please be informed that you may not be allowed to enter Turkey again or might be kept in quarantine for 14 days when you come back. Also please be reminded that you may miss the exams due to the return procedures in case you leave the country.

Kindly submitted for your information

Good luck with your studies

Erzurum Technical University Administration

Bilindiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Coronavirüsün yayılmasını önleme amaçlı 16 Mart 2020 tarihi itibariyle ülkedeki tüm üniversitelerin 3 (üç) hafta süreyle kapatılmasına karar vermiştir. Bu sebeple, ETÜ dahil olmak üzere Türkiye’deki tüm üniversitelerde eğitime bahsedilen süre boyunca ara verilmiş olup ve sınavlar daha sonra gerçekleştirilecektir. Eğer bu zaman aralığında kendi ülkelerinize gitmeyi planlıyorsanız, geri döndüğünüz zaman Türkiye’ye tekrar giriş yapmanıza izin verilmeyebileceğini ya da 14 gün süreyle karantinaya alınabileceğinizi unutmayınız. Ayrıca ülkeden ayrılmanız durumunda dönüş prosedürlerinden dolayı sınavları kaçırabileceğinizi de hatırlatmak isteriz.

Bilgilerinize sunar çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.

Erzurum Teknik Üniversitesi Yönetimi