Üç Öğretim Üyemiz Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında

Öğretim Üyelerimizden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İrfan KAYMAZ, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. A. Fatih YETİM ve Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. Güven TURGUT ScienceDirect PLOS Biology dergisinin yayınladığı "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesine girme başarısını göstermişlerdir.

"Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" çalışması Stanford Üniversitesi'nden John Ioannidis ve ekibi tarafından gerçekleştirilmiş olup, çalışmada alanında en az 5 makale yayınlamış 7 milyon bilim insanının akademik performansları değerlendirilerek 1996-2019 yılları arasında “Scopus Özet” ve “Atıf Veri Tabanı”ndan elde edilen verilere göre “dünyanın üst düzey bilim insanı” kategorisine giren 100 bin bilim insanı belirlenmiştir.

Çalışmada yer alan akademik performanslar; makale sayısı, h-indeksi, ortak yazarlı yayınlarda hm-indeksi, atıflar, farklı yazarlık pozisyonlarındaki makalelere yapılan atıflar gibi bilimsel kriterler değerlendirmeye alınarak, bilim insanları bireysel çalışma alanlarına göre 22 bilimsel alan ve 176 alt alan olarak sınıflandırılarak "Kariyer Boyu Etki" ve "Yıllık Etki" şeklinde iki adet sıralama listesi oluşturulmuştur.

Mendeley tarafından yayımlanan kaynak dosyalara https://data.mendeley.com/datasets/btchxktzyw/2  linkinden ulaşılabilmektedir.

"Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde dünyadan 100 bin, Türkiye’den 857 akademisyen yer almaktadır. Bu listede yer alan Prof. Dr. İrfan KAYMAZ, Prof. Dr. A. Fatih YETİM ve Doç. Dr. Güven TURGUT hocalarımızı tebrik ediyor, yönetici olmanın akademik başarıya olumsuz yönde etki etmediğini gösterdikleri için kendilerine teşekkür ederek başarılarının devamını diliyoruz.