Üniversitemiz Akıllı Şehirlere Akıllı Çözümler Üretiyor

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi TULPAR İnsansız Hava Aracı Takımı geçtiğimiz hafta Ankara ATO’da düzenlenen Akıllı Şehirler fuarında dikkatlerini üzerine çekti.

Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi TULPAR takımının 3 ay içerisinde uçuşa hazır hale getirdiği prototip İnsansız Hava Aracı, belediyecilik hizmetlerinde Erzurum’da ilk olma özelliği taşıyor. Aziziye Belediyesinin destekleri ile tamamlanan Aşkar İnsansız Hava Aracının belediyecilik hizmetlerinde büyük ölçüde hizmetlerin tamamlanmasında kullanılması öngörülüyor.
  Üniversitemiz öğrencileri tarafından önceden hazırlanan TEKNOFEST yarışmasında dereceye giren AŞKAR isimli insansız hava aracı, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere yapay zeka aracılığıyla yeniden şekillendirildi. Havadan görüntü alabilme avantajı bulunan AŞKAR’dan öncelikle havadan denetleme, kaçak yapılaşma, koordinat denetimi, kaçak hafriyat dökümü tespit noktasında faydalanılacak. AR-GE çalışmasıyla birlikte diğer hizmetlerde kullanılabilecek.