Üniversitemizde 12 Bin Ağaç Toprakla Buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen "Geleceğe Nefes" projesi kapsamında saatler 11:11'i gösterdiğinde Üniversitemizde 12 bin ağaç toprakla buluştu.
"Geleceğe Nefes" projesi dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı ağaç dikimine Üniversitemiz ev sahipliği yaptı. Yerleşkemizde gerçekleştirilen programa Erzurum Valisi Okay MEMİŞ, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet SEKMEN, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet SUNAR, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet ORHAN, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmur UÇAR, Emniyet Müdürü Mehmet ASLAN ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr Bülent ÇAKMAK “Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz” Hadis-i Şerifi ile sözlerine başladı.
Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK, “Şehrimizde bir ay kadar önce iklim değişikliği çalıştay'ı oldu. Yeşilin ve tabiatın yok edilmesi global ısınma gibi etkilerden ve yenilenebilir enerjinin öneminden bahsettik. Üniversitemizde bu kapsamda organik tabanlı güneş pilleri üretme potansiyellerinden bahsettik. Ayrıca kampüs alanımızın 2/3 ü yeşil alan olacağından gerek ağaçlandırma gerek de yerli tohum için özel müteşebbis ile Moleküler Biyoloji ve Genetik hocalarımızla bir araya geldik. İnşallah 1000 dönüm araziyi değerlendireceğiz” dedi.
Konuşmasına, Oğuz ATAY’dan alıntıladığı "İnsan nedir biliyor musun? Ağaçları kesip kağıt yapan, sonra o kağıda 'ağaçları koruyun' yazandır" sözüyle devam eden Prof. Dr. ÇAKMAK "Bu tenakuzu malesef yaşıyoruz. Yalnız dijitalleşme süreci ile başlayan EBYS sistemi sayesinde önemli ölçüde tasarruf edildiği de bir realitedir. Hatta eğitim – öğretimde de dijitalleşme sürecini başlatmak suretiyle sınavlarımızın bir çoğunu online olarak (kağıtsız), bilgisayar ortamında yapmaya başladık. " dedi.

Program, 12 bin ağacın dikimi yapıldıktan sonra sona erdi.