Üniversitemizde “Keşfedilen Yaşam”(Invented Life) Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Üniversitemizin koordinatör kurum olarak yer aldığı, Avrupa Birliği Erasmus Plus Programı tarafından desteklenen "Ana Eylem 202 - Keşfedilen Yaşam" isimli projenin açılış ve danışma kurulu toplantısı yapıldı.

Üniversitemizin Yaşam Merkezi VIP Salonu'nda gerçekleşen toplantıya; İtalya, Polonya, İspanya ve Yunanistan'dan gelen proje ortakları katıldı.
Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK, toplantıda yaptığı konuşmasında1950'lerde Avrupa’ya en fazla göçmen gönderen ülke konumundan, 2011 yılı itibariyle en fazla göç alan ülke durumuna geçmek birtakım kurumsal düzenlemeler ve hazırlıklar gerektirmektedir. Erzurum Teknik Üniversitesi olarak, bu proje kapsamında uluslararası partnerlerimizin de katkılarıyla, devletimizin göç politikalarına ve omuzladığı göç yüküne destek veriyor olmak bizim için bir gurur vesilesidir” diye belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. ÇAKMAK, bu göçlerin birtakım tedbirleri de beraberinde getirdiğini ifade ederek; "Yaşanan bu hadisenin Türkiye üzerinde dengesizlik oluşturmaması ve bu tür problemlere çözüm bulunması amacıyla bazı kurumsal tedbirler alınmaya çalışıldı. Üniversitemizin de koordinatör kurum olarak yer aldığı, Avrupa Birliği Erasmus Plus Programı tarafından desteklenen "Ana Eylem 202 - Keşfedilen Yaşam" isimli projeyle Türkiye ve proje ortaklığı yapan ülkelerdeki sığınmacıların toplumsal uyumu gerçekleşme sürecine katkıda bulunulması amaçlandı." diye ekledi.