Üniversitemizde “Mentörlük Uygulaması"Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan KAYMAZ, Prof. Dr. Murat KÜÇÜKUĞURLU, Prof. Dr. Birol SOYSAL, Genel Sekreter Doç. Dr. Tuba YETİM, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Merve SAĞIROĞLU MAALİ'nin yanısıra çok sayıda akademik personel ve özel sektör katıldı. Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr Bülent ÇAKMAK, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yeni uygulaması olan “Mentörlük” sistemine değinerek “Öğrencilerimize, üniversitemize adım attıkları andan itibaren yol göstermek amacı ile "Mentörlük" uygulamasını başlatılmaktadır. 'Mentörlük' kavramı bireylerin (mentee) sahip oldukları potansiyeli ortaya çıkaran, güçlü ve zayıf yönlerini keşfetmesini sağlayan, motivasyon ve performanslarını yükselten, liderlik yeteneklerini geliştiren, kişisel gelişim sürecini hızlandıran, zorluklarla nasıl başa çıkılması gerektiğini öğreten, bireyi gereksiz risklerden koruyan bir yönetim anlayışıdır. Bu sistemle; belli bir kariyer sahibi mezunların kariyer ve iş hayatında edindikleri bilgi, beceri ve deneyimlerini üniversitemiz öğrencilerimizle paylaşmalarının sağlanması amaçlanmaktadır.”dedi. Konuşmalarına devam eden Rektörümüz Prof. Dr. ÇAKMAK “İş yaşamını tanımaya hevesli olan öğrencilerimizi sektörlerine hazırlarken kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik ihtiyaç duyabilecekleri bilgi ve deneyim aktarımının sağlanması amaçlanmaktadır. Kendini yöneten ve çevresindekilere de liderlik yapabilen, üniversitemizin kültürünü yansıtan bireyler mezun edilmiş olacaktır.” diyerek Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yeni uygulaması olan "Mentörlük” sisteminin önemine dikkat çekti.

Üniversitemiz Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Merve SAĞIROĞLU MAALİ yaptığı konuşmasında “Günümüzde mentörlük sistemi tüm sektörlerdeki şirketlerde, okullarda ve çeşitli kurumlarda uygulanmaktadır. Bu programı hayata geçirmiş olan Türkiye’nin önde gelen  birçok üniversitede farklı şekillerde uygulanmaktadır. Biz de bu yıl her bölümün birinci sınıfından 1 öğrenciyi, 1 akademik ve 1 sektör mentörüyle eşleştirerek bu programı pilot olarak başlatmayı hedeflemekteyiz.” cümlelerini kullandı.

Toplantı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.