Üniversitemizde Yatırımcı-Girişimci Buluşması Gerçekleşti

Erzurum Teknik Üniversitesi ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı arasında imzalanan sözleşme ile hayata geçen ve teknoloji odaklı iş fikirlerinin ticarileştirilmesi ve bölge dışına açılması için ücretsiz ofis imkânı, mentörlük, danışmanlık gibi desteklerin sağlanması hedeflenen ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezinde “Yatırımcı-Girişimci Buluşması" gerçekleşti.

Erzurum Teknik Üniversitesi yerleşkesinde bulunan ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi; fiziksel ve teknik altyapısının tamamlanması ve girişimcilik faaliyetlerinin başlatılmasıyla birlikte proje destekleme imkanlarından yararlanmak isteyen teknoloji tabanlı yenilikçi fikir ve proje sahiplerine kapılarını sonuna kadar açıyor.

24 Eylül 2019 Salı günü merkez binasında gerçekleşen buluşmada girişimciler ile yatırımcılar bir araya gelerek birbirleriyle tanışma; proje ve fikirlerini ifade etme, yatırımcılar ise katma değeri yüksek yeni iş fırsatlarını yakından tanıma fırsatı buldular.

Günün erken saatlerinde kahvaltı programıyla başlayan buluşmaya Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kaan Koray Ayten, ETÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Dumlu, ETÜ Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörü Yavuz Selim Aydın, TÜMSİAD İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet Sarı, Yönetim Kurulu Üyeleri Nurettin Yakut, Turgay Şenay, Zafer Sayar, Hüseyin Aktaş ve Ali Osman Erbaş’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen, girişimci, firma sahibi ve basın mensubu katıldı.