Varda Sky Team Finalde!

Yurtiçi ve yurtdışı uzay ve havacılık alanındaki yarışmalarda üniversitemizi temsil eden fakültemiz öğrencilerinden oluşan Varda SkyTeam Uzay ve Havacılık Takımı bu yıl 2.si düzenlenen Teknofest kapsamında Roket tasarım yarışmasına yüksek irtifa dalında (3000m) başvurusunu şubat ayında yapmıştı. Mart ayında dijital ortamda tasarlayıp analizlerini tamamladıkları roketin "ön tasarım raporunu" teslim ederek bir sonraki aşamaya geçmeyi hak kazandılar. Tasarladıkları roketin mekanik ve elektronik üretimini tamamladıktan sonra kritik tasarım raporlama aşamasını da başarıyla tamamlamış oldular. Uluslararası üniversitelerden katılımcıların da aralarında bulunduğu 570 takım arasından 7. olarak atış yapacak 36 takımdan biri olmuştur. Son aşama olan genel test raporu ve atışa hazırlık raporlarını da başarıyla tamamlayan takım 4-10 eylül arası Aksaray Tuz Gölü'nde yapılacak olan atışa hak kazanmıştır.

Varda SkyTeam geçtiğimiz yıl İstanbul Yeni Havalimanı'nda Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve TÜRKSAT işbirliği ile düzenlen ve Türkiye'nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olma özelliğini taşıyan Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ndeki model uydu yarışmasına katılmış ve Türkiye 4.sü olmuştu.