Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Belge Teslimine İlişkin Duyuru

Yükseköğretim Kurulunun kararına istinaden; Üniversitemize kayıt yaptırmış ancak ıslak imzalı orijinal lise diplomasını ve diploma denklik belgesini teslim edememiş uluslararası öğrencilerin ıslak imzalı orijinal diplomalarını bulundukları ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine/Konsolosluğuna en geç 14 Mayıs 2021 tarihine kadar teslim etmeleri halinde işlemler sonuçlanıncaya kadar geçici kayıtları devam edecektir. Belirtilen tarihe kadar belgelerini dış temsilciliklerimize teslim etmemiş uluslararası öğrencilerin kayıtları silinecektir.

Based on the decision of the Higher Education Council; If international students who have registered to our university but could not deliver their original high school diploma and diploma equivalency certificate with wet signature, submit their original diploma with wet signature to the Embassy / Consulate of the Republic of Turkey in their country by 14 May 2021 at the latest, their temporary registration will continue until the transactions are concluded. The registration of international students who do not submit their documents to our foreign representative offices by the specified date will be deleted.