YÖK 2023 Üstün Başarı Ödülleri Başvuruları

Sayın Akademi Mensubumuz

YÖK Üstün Başarı Ödülleri’nin 2023 yılı için başvuru süreci başlamış olup başvurular 05 Haziran 2023 tarihinde sona erecektir. YÖK Üstün Başarı Ödülleri Bireysel, Kurumsal ve Özel Alan olmak üzere üç ana başlık altında on bir kategoride verilecektir.

Bireysel ödüller başlığı altında, Fen ve Mühendislik Bilimleri, Güzel Sanatlar ve Mimarlık, Sağlık ve Spor Bilimleri ve Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere dört farklı kategoride Yılın Doktora Tezi Ödülü verilecek olup; bu ödüllere başvurular, bir önceki yıl içerisinde tamamlanmış doktora tezleri için doktora tezi sahibi ve tez danışmanı tarafından birlikte yapılacaktır. Bu ödüller ile hoca öğrenci ortak başarısının önemine dikkat çekilmesi hedeflenmektedir.

Kurumsal Ödüller başlığında Dijital Dönüşüm ve Büyük Veri Çalışmaları, Toplumsal Sorumluluk, Uluslararası İş Birliği, Üniversite-İş Dünyası İş Birliği ve Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü olmak üzere beş ayrı kategoride ödüller verilecektir. Bu ödüllere başvurular, yükseköğretim kurumları tarafından yapılacak olup, yükseköğretim kurumları tarafından bir önceki yılda tamamlanmış yenilikçi çalışmaların ve iyi uygulama örneklerinin teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

Özel Alan Ödülleri ise Milli Yenilik Ödülü ve Bilim Diplomasisi Ödülü olmak üzere iki kategoride verilecek olup, bu ödüllere başvurular çalışmanın sahibi öğretim elemanı tarafından yapılacaktır. Bu ödüllere başvurusu yapılacak çalışmaların, başvuru yapılan yıldan bir önceki yılda öğretim elemanı tarafından yürütülmüş ve tamamlanmış olması gerekmektedir. Bu kategoride verilecek ödüllerle, yükseköğretim ve ülke çıkarları için öncelikli görülen milli yenilik ve bilim diplomasisi alanında öğretim elemanlarının yapmış olduğu çalışmaların teşvik edilmesi hedeflenmektedir.

Başvuru şartları ile ilgili detaylı bilgiler https://odul.yok.gov.tr  adresinde mevcuttur.

Saygılarımızla,