Bağlantılar
Genel Hesap Yönetimi

Bilgi Bankası - Destek Talebi

Lisanslı yazılımlar, kablosuz internet, kampüs dışı erişim gibi birçok konuda bilgi edinebilir, yardım talebinde bulunabilirsiniz.

Destek Sayfası

Erzurum Teknik Üniversitesi

ETÜ Kristal

Basın Yansımaları

Erzurum etü kristal girişimcilik merkezi fikri olanları bekliyor

 Girişimcilik Merkezi fikri olanları bekliyorERZURUM Teknik Üniversitesi (ETÜ) bünyesinde kurulan Kristal Girişimcilik Merkezi'nde, 18 yaşını doldurmuş teknolojik tabanlı iş fikri olan ve hayata geçirmek isteyen herkes, projelerini gerçekleştiriyor.

ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi fikri olanları bekliyor

ERZURUM Teknik Üniversitesi (ETÜ) bünyesinde kurulan Kristal Girişimcilik Merkezi'nde, 18 yaşını doldurmuş teknolojik tabanlı iş fikri olan ve hayata geçirmek isteyen herkes, projelerini gerçekleştiriyor.

Erzurum'da 2010 yılında kapılarını açan ETÜ'de 2018 Mart ayında kurulması için ilk adımların atıldığı Kristal Girişimcilik Merkezi, 2019 Mayıs ayında kapılarını fikri ve projesi olanlara açtı. Müracaat eden 17 girişimcinin tasarımlarını inceledikten sonra 5'inin çalışma izni aldığı merkez, tamamen özgür bir ortam olarak dizayn edildi. Sadece üniversite öğrencisi değil, fikri ve projesi olan kişilere kapısını açan Kristal Girişimciler Merkezi'nde birbirinden ilginç çalışmalara imza atıldı. Girişimciler ve görevlilerin parmak iziyle girebildikleri merkezde her türlü ihtiyaçları da düşünüldü. Yiyecek içeceklerinin yanı sıra merkezde dinlenmek için yataklar da bulunuyor.

ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi Koordinatörü Gürkan Kalınay, amaçlarının Türkiye'nin katma değerine katkı sağlamak ve dışa bağımlılığı azaltmak olduğunu söyledi. Merkezi gezdirerek bölümler hakkında bilgi veren Kalınay, merkezin girişimci olan ve üretmeyi planlayan herkese açık olduğunu belirtti. Merkezin sadece üniversite öğrencisi odaklı olmadığını, 18 yaşını doldurmuş teknolojik tabanlı iş fikri olan herkese açık olduğunu ifade eden Kalınay, Şubat ayında ikinci aşama girişimcilerin alınması için müracaatları beklediklerini vurguladı.

'EVDE OTURURKEN EL YIKAMA OTOMATI YAPMAYI DÜŞÜNDÜM'

Kristal Girişimcilik Merkezi'ne sunduğu projesi kabul edilen ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 2'nci sınıf öğrencisi Büşra Özarbaş, evde otururken AVM, hastane gibi yerlerde kullanılan lavabolarda el yıkamalarda yaşanan soruna çözüm bulmak için el yıkama otomatı geliştirmeye karar verdiğini söyledi. Lavabolarda el yıkanmak istendiğinde suyun akması ve sabunun akmasını sağlayan sensörlerin geç çalıştığını belirten Özarbaş, "Boşa zaman kaybını hazırladığım el yıkama otomatıyla en aza indirmeyi planladım. Hazırladığım proje Kristal Girişim Merkezi'nde kabul edildi. Merkezde 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerinden bir takım oluşturdum. Benden daha tecrübeli takım arkadaşlarımla el otomatının tasarımını yaptık. Dışardan bakıldığında sabunu andırıyor, üstten bakıldığında su damlasına benzeyen otomatın tasarımını tamamladık. Bundan sonra iç haznesini oturtarak yapım aşamasına geçtik" dedi.

Tasarladıkları projenin patenti için yaptıkları ilk başvurunun olumsuzlukla sonuçlandığını ama pes etmediklerini anlatan Büşra Özarbaş, el yıkama otomatının yanına eldiven takma aparatını ekleyerek yeniden patent başvurusu yaptıklarını söyledi. El yıkama otomatının kullanımı hakkında da bilgi veren Özarbaş, "Elinizi yatay olarak sokuyorsunuz, Yatay olduğu için dışarıya su gelmiyor. Elinizi ovalamaya bile ihtiyaç yok. 5 saniyede elleriniz ıslatılıyor, sonra köpük geliyor, sonra yıkama ve kurulama işleme yapılıyor. Bu arada otomata yüklediğimiz sensörle elinizin içindekileri de görebiliyorsunuz. Otomattan çıkardıktan sonra eldiven takma olayında da yan tarafta yine makine var yanına götürünce temas olmadan direk eldivenleri elinize geçiriyor" diye konuştu.

Eldiven takma aparatıyla birlikte el yıkama otomatının başta hastaneler, ameliyathaneler gibi temizliğin önemli olduğu yerlerde kullanılabileceğine dikkat çeken Özarbaş, sadece el yıkama olarak AVM'lerde hizmet verileceğini ileriki günlerde de evlerde bile kullanılabileceğini kaydetti.

 

 

 

 

 

 

 

Teknolojik iş fikirleri ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi'nde hayat buluyor

10.07.2020 11:53 | Son Güncelleme: 10.07.2020 12:28

Teknolojik dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla kurulan Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Kristal Girişimcilik Merkezi, son teknoloji prototipleme araçları ve güçlü altyapısıyla teknolojik tabanlı iş fikri olan girişimcileri bekliyor.

Teknolojik dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla kurulan Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Kristal Girişimcilik Merkezi, son teknoloji prototipleme araçları ve güçlü altyapısıyla teknolojik tabanlı iş fikri olan girişimcileri bekliyor.

ETÜ bünyesinde geçen yıl faaliyete geçen Kristal Erken Aşama Kuluçka Merkezi, 500 metrekare kapalı alanda ev ortamındaki çalışma ofisleri ve güçlü altyapısıyla girişimcilere hizmet veriyor.

İş fikirleri yapılan değerlendirmenin ardından kabul gören girişimciler, projelerini bu merkezde geliştirip ticarileştirene kadar son teknoloji prototipleme araçları, yazılımsal ve donanımsal gibi teknik ve fiziki alanda her türlü imkandan faydalandırılıyor.

Girişimcilerin çalışmalarına ara vermeden devam etmesi için 7/24 açık tutulan ve içinde dinlenme, eğlence alanlarının yanı sıra mutfak bölümü olan ETÜ Kristal, geleceğe yön verecek teknolojik tabanlı iş fikri olan mucitleri bekliyor.

ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi Koordinatör Yardımcısı Elektrik Elektronik Mühendisliği Araştırma Görevlisi Gürkan Kalınay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ile ETÜ arasında imzalanan protokol kapsamında geçen yıl hizmete başlayan ETÜ Kristal'in 2019 mayıs ayında ilk girişimcilerini kabul ettiğini söyledi.

Yurt içi ve dışında ziyaretler yaparak ETÜ Kristal Merkezini benzerlerinden daha nitelikli ev ortamında tasarladıklarını anlatan Kalınay, "Teknoloji tabanlı iş fikri olan girişimcilerin, girişimlerini geliştirip ticarileştirene kadar destek veriyoruz. Geçen yıl faaliyete başlamamıza rağmen 114 iş fikrini değerlendirdik ve bunlardan bazıları için patent başvurusunda bulunuldu." dedi.

Kalınay, merkezde prototiplerini üretmeye devam eden girişimcilerin çalışmalarının sürdüğünü, girişimcileri projelerini ticarileşene kadar destekleyeceklerini kaydetti.

Kurulma amacı Türkiye'nin teknolojik alanda dışa bağımlılığını azaltmak

ETÜ'nün güncel teknoloji ve güçlü altyapıya sahip olduğunu vurgulayan Kalınay, şöyle devam etti:

"Pandemi döneminden önce geçtiğimiz 'Blackboard' sistemiyle girişimcilere desteğimiz online devam etti. Buranın kurulma amacı Türkiye'nin teknolojik alanda dışa bağımlılığını azaltmak. Biz, dışarıdaki teknolojik ürünleri üreteceğimizi biliyoruz. Bunu çevremizdeki girişimcilere aksettirip teknolojik ürünler üreterek böylece dışa bağımlılığın azalmasını sağlayabiliriz."

Kalınay, girişimcilerin tarımsal, yazılımsal, e-ticaret, savunma sanayi, hizmet sektörü, elektronik ve turizm sağlığı gibi alanlarda iş fikirleri, icat ve çalışmalarına devam ettiğini belirterek, bunların çoğunun son aşamada olduğunu aktardı.

"Kristal Merkezine parmak iziyle girilebiliyor"

Kalınay, projesi kabul gören herkesin söz konusu merkezin imkanlarından faydalanabileceğini, güvenliğin de en üst düzeyde olduğu merkeze girişimcilerin parmak iziyle girebildiğini ifade etti.

Girişimcilere şirketleşme imkanı sunuluyor

Puf yatakların bulunduğu merkezde iş fikrini geliştiren mucitlere tam donanımlı laboratuvarda ücretsiz teknik malzeme ve ekipman desteği sunulduğunu vurgulayan Kalınay, şunları kaydetti:

"Girişimcilere fikirlerini geliştirmek için 8 haftalık eğitim veriyoruz. Projeler üretim aşamasına gediğinde şirketleşmesi için de laboratuvar imkanı sunuyoruz. Diğer girişimcilik merkezlerinde yazılımsal, mekanik ya da elektriksel gibi butik işlerden biri yapılır, bizim ise bu işlerin hepsini üreteceğimiz ve yapacağımız güçlü altyapıya sahip çok kapsamlı laboratuvarımız var. Girişimcimiz üreteceği ürün için de dışa bağımlı olmayacak, burada projesiyle ilgili temel bütün elektronik malzemelerini temin ediyoruz."

Kalınay, merkeze sağladığı desteklerden dolayı ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak'a teşekkür ederek, hem para kazanmak hem de ülkeye katma değer sağlamak isteyen 18 yaşını doldurmuş iş fikri olanları ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezine beklediklerini vurguladı.

Merkezde proje çalışması yapan Melih Furkan Akdoğan da "Burada ortam ve imkanlar ve çok güzel. Projemi burada geliştiriyoruz. Teknolojik iş fikri olan herkese buranın kapıları açık. Başvuru sürecinden sonuna kadar her türlü desteği görebiliyorsunuz." diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETÜ kristal parlamaya devam ediyor

ETÜ Kristal Girişimcilik merkezi 2. Dönem girişimcileri için tüm pandemi önlemlerini alarak 11 gün süren eğitim gerçekleştirdi.

Pazartesi9 MPH-2°

Kısmen Güneşli ve Sağanak Kar Yağışlı

ETÜ Kristal Girişimcilik merkezi 2. Dönem girişimcileri için tüm pandemi önlemlerini alarak 11 gün süren eğitim gerçekleştirdi.
Girişimcilerin fikirlerini geliştirmek için ihtiyaç duydukları girişimcilik, 3D Modelleme, motivasyon, TÜBİTAK 1512 BİGG v.b eğitimleri içeren faaliyet boyunca 17 iş fikri sahibi alanında uzman eğitmenler tarafından yoğun bir programa uygulandı.
Eğitimin açılışına katılarak faaliyetlere start veren ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak eğitimin son gününe de katılarak katılımcılara sertifikalarını verdi. Prof. Dr. Çakmak, Kristal girişimcilik merkezi yetkililerinin pandemi sürecinde yoğun çaba sarf ederek yapmış oldukları başarılı yüz yüze eğitim faaliyetinden dolayı tebrik etti.



Formun Üstü

Formun Altı

Etü Kristal Haberleri

Teknolojik iş fikirleri ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi'nde hayat buluyorETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi Koordinatör Yardımcısı Gürkan Kalınay:- "Girişimcilere fikirlerini geliştirmek için 8 haftalık eğitim veriyoruz. Projeler üretim aşamasına geldiğinde şirketleşmesi için de laboratuvar imkanı sunuyoruz"- Girişimci Melih Fur10 Temmuz 2020 Cuma 11:58

 

 

ETÜ kristal parlamaya devam ediyor

ETÜ Kristal Girişimcilik merkezi 2. Dönem girişimcileri için tüm pandemi önlemlerini alarak 11 gün süren eğitim gerçekleştirdi.

 

Girişimcilerin fikirlerini geliştirmek için ihtiyaç duydukları girişimcilik, 3D Modelleme, motivasyon, TÜBİTAK 1512 BİGG v.b eğitimleri içeren faaliyet boyunca 17 iş fikri sahibi alanında uzman eğitmenler tarafından yoğun bir programa uygulandı.

Eğitimin açılışına katılarak faaliyetlere start veren ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak eğitimin son gününe de katılarak katılımcılara sertifikalarını verdi. Prof. Dr. Çakmak, Kristal girişimcilik merkezi yetkililerinin pandemi sürecinde yoğun çaba sarf ederek yapmış oldukları başarılı yüz yüze eğitim faaliyetinden dolayı tebrik etti.

 

ETÜ kristal parlamaya devam ediyor ETÜ Kristal Girişimcilik merkezi 2. Dönem girişimcileri için tüm pandemi önlemlerini alarak 11 gün süren eğitim gerçekleştirdi. 06 Ekim 2020 Salı 10:06 ETÜ Kristal Girişimcilik merkezi 2. Dönem girişimcileri için tüm pandemi önlemlerini alarak 11 gün süren eğitim gerçekleştirdi. Girişimcilerin fikirlerini geliştirmek için ihtiyaç duydukları girişimcilik, 3D Modelleme, motivasyon, TÜBİTAK 1512 BİGG v.b eğitimleri içeren faaliyet boyunca 17 iş fikri sahibi alanında uzman eğitmenler tarafından yoğun bir programa uygulandı. Eğitimin açılışına katılarak faaliyetlere start veren ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak eğitimin son gününe de katılarak katılımcılara sertifikalarını verdi. Prof. Dr. Çakmak, Kristal girişimcilik merkezi yetkililerinin pandemi sürecinde yoğun çaba sarf ederek yapmış oldukları başarılı yüz yüze eğitim faaliyetinden dolayı tebrik etti.

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==>https://www.gazeterize.com/erzurum/etu-kristal-parlamaya-devam-ediyor-h14196024.html

Gazete Rize

ETÜ kristal parlamaya devam ediyor

Giriş:06 Ekim 2020 10:06

 Büyük oku

 

AAA

ETÜ Kristal Girişimcilik merkezi 2.

Dönem girişimcileri için tüm pandemi önlemlerini alarak 11 gün süren eğitim gerçekleştirdi.

Girişimcilerin fikirlerini geliştirmek için ihtiyaç duydukları girişimcilik, 3D Modelleme, motivasyon, TÜBİTAK 1512 BİGG v.b eğitimleri içeren faaliyet boyunca 17 iş fikri sahibi alanında uzman eğitmenler tarafından yoğun bir programa uygulandı.

Eğitimin açılışına katılarak faaliyetlere start veren ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak eğitimin son gününe de katılarak katılımcılara sertifikalarını verdi. Prof. Dr. Çakmak, Kristal girişimcilik merkezi yetkililerinin pandemi sürecinde yoğun çaba sarf ederek yapmış oldukları başarılı yüz yüze eğitim faaliyetinden dolayı tebrik etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETÜ Sanayici ve KOBİ’nin yanında

Erzurum Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi tarafından proje geliştirme, AR-GE ve danışmanlık desteği verilen ‘Mobil Uygulama Destekli Balık Sayma Makinesi’ projesi KOSGEB tarafından desteklenmeye layık görüldü.

  •  Yazdır

 

Kuzgun Barajı’nda entansif balık yetiştiriciliği yapan ve yıllık 1000 ton balık üretim kapasitesine sahip olan Dolunay Mühendislik Ltd. Şti. firması yurtdışı ve yurtiçi pazarına sunmuş olduğu balıkların strese maruz kalmadan sayılması ve istiflenmesi için ihtiyaç duyduğu balık sayma makinesi projesinin elektronik ve yazılım gereksinimleri için ETÜ Teknoloji Transfer Ofisi ve ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi’nden destek alacak. Kamu Üniversite Sanayi iş birliği çerçevesinde sürekli olarak sanayiciler ve KOBİ’lerle bir araya gelen Erzurum TTO ve Kristal Girişimcilik Merkezi uzmanları yaklaşık 5 ay önce Kuzgun Barajı’nda faaliyet gösteren Dolunay Mühendislik Ltd. Şti. firmasıyla bir araya gelmiş ve firmanın balık yetiştiriciliğinde yaşadığı problemler hakkında fikir alış verişi yapmıştı. Yapılan U2B görüşmeleri neticesinde söz konusu proje ETÜ TTO ve ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi uzmanları tarafından olgunlaştırılmış ve böylece AR-GE kapsamında proje KOSGEB tarafından desteklenmeye layık görüldü. Projenin elektronik ve yazılım gereksinimleri ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezinde bulunan modern donanımlı Maker Lab’da yapılacak ve proje danışmanlığını ise ETÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Gürkan Kalınay üstlenecek.
ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi’nde gerçekleştirilen proje lansmanında konuşan ETÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Dumlu, “ETÜ TTO olarak bölgemizde faaliyet gösteren tüm sanayicilerle ve KOBİ’lerle Kamu Üniversite Sanayi iş birliği çerçevesinde sürekli olarak bir araya geldik ve yapılan U2B görüşmeleri sayesinde söz konusu AR-GE projeleri ortaya çıktı” dedi.
ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Kağan Koray Ayten ise ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi olarak tüm girişimcilerin, sanayicilerin ve KOBİ’lerin AR-GE ihtiyaçları için yanlarında oldukları belirterek, ETÜ Kristal olarak tüm AR-GE projelerine destek olabileceklerini belirtti.
Erzurum KOSGEB Müdürü Umut Tan ve Baş Uzmanı Adem Gültürk ise Ar-Ge ve İnovasyon Destek programının amacının; desteklenecek araştırma-geliştirme ve inovasyon projeleri aracılığıyla bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip küçük ve orta ölçekli işletmeler ile girişimcilerin yeni ürün, yeni süreç, bilgi ve/veya hizmet üretmelerini sağlamak olduğunu belirterek, bu örnek proje işbirliğiyle bölgemizde Sanayi ve KOBİ AR-GE projelerin artarak devam edeceğini belirtti.
Dolunay Mühendislik firma sahibi Ahmet Alğan ise projeye desteklerinden dolayı ETÜ Teknoloji Transfer Ofisi, ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi ve KOSGEB yetkililerine teşekkürlerini iletti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETÜ Kristal - KUDAKA İşbirliği Toplantısı

Erzurum Teknik Üniversitesi İle Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (kudaka) Arasında İmzalanan Protokol Çerçevesinde Yürütülmekte Olan "etü Kristal Girişimcilik Merkezi" Projesi Kapsamında Merkeze İlişkin İlerlemeleri Değerlendirildi.

 13 Eylül 2019 Cuma 17:16

Erzurum Teknik Üniversitesi ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülmekte olan "ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi" projesi kapsamında Merkeze ilişkin ilerlemeleri değerlendirildi.

Düzenlenen etkinlikte Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kağan Koray Ayten, Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörü Yavuz Selim Aydın, TTO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Dumlu, Proje Sorumlusu Öğr. Gör. Özge Gençer, Arş. Gör. Gürkan Kalınay genç girişimci adayları ile buluştu. Söz konusu buluşma Erzurum Teknik Üniversitesi bünyesinde yer alan ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezinde gerçekleştirildi.

KUDAKA ile muhtemel ortak çalışma alanları ve geliştirilebilecek işbirlikleri hakkında görüşmelerin yapıldığı etkinlik Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’ın, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen’e teşekkür plaketi takdim etmesinin ardından Prof. Dr. Osman Demirdöğen’in girişimci adaylarına tavsiyeleriyle devam eden kitap-imza günü etkinliği ile son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETÜ kristal meyvelerini vermeye başladı

.

Tarih: 29.4.2019 15:44:08/ 1023okunma / 0yorum

 

Türkiye´nin hızlı gelişen teknolojisine yeni bireyler kazandırmak amacıyla her aşamadaki teknolojik fikirlere destek vermek ve Türkiye´nin yatırımcılarıyla fikir sahiplerini bir araya getirmek için Erzurum Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan ETÜ Kristsal Girişimcilik Merkezi meyvelerini vermeye başladı. 
KOSGEB tarafından desteklenerek hayata geçirilecek olan projeleri seçme sürecinde öğrencilerin hazırladığı projelerin jüri ön değerlendirmesi gerçekleştirildi. 
27 Nisan Cumartesi günü Erzurum Teknik Üniversitesi Kristal Girişimcilik Merkezinde gerçekleşen ve teknoloji alanında 52 projenin incelendiği proje ön değerlendirme buluşmasına Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Osman Coşkun, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, KOSGEB Erzurum İl Müdürü Umut Tan, Kudaka Genel Sekreteri Prof.Dr. Osman Demirdöğen Etso Genel Sekreter Vekili Kürşat Karagöl, ETÜ kristal girişimcilik merkezi koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kağan Koray Ayten, Proje koordinasyon merkez müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Dumlu katıldı. 
Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Osman Coşkun bilim ve teknoloji için tüm teknik üniversitelerin paydaş olduğunu belirtti. Bilim ve Teknoloji olarak Türkiye´nin ileriki yıllarda ilk üçe gireceğini kaydeden Osman Coşkun: “Oluşacak projelerle hepimiz birimiz, birimiz hepimiz mantığıyla herkesin düşüncesini birleştirip ülkemizin geleceği için bu yatırımların teknolojiye dönüşmesi ve öğrencilerinde geleceğin teknolojisine uygun ortamlarda yetişebilmelerine katkı sağlayacaktır.” dedi. 
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ise, “ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezimiz 18 yaşından büyük girişimcilere, bire bir destek, mentorlük ve eğitimler aracılığıyla fikirlerini geliştirme, olgunlaştırma, prototip hâline getirme, ticarileştirme ve pazarlama/tanıtım stratejilerine kadar gerekli destek hizmetlerinin verildiği merkez olma amacındadır. Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından 3.5 Milyon TL ile finanse edilmiş olan merkezimiz; girişimcilerine mentörlük desteği, ücretsiz olarak çalışabilecekleri ofis alanı, altyapı hizmetleri ve toplantı salonları sağlayan, onları yatırımcı ağları ile tanıştıran ve işlerini büyütmeleri için destek veren bir yapıdır.” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETÜ Kristal Meyvelerini Vermeye Devam Ediyor

AJANS TÜRK HABER

 EĞİTİM  10.09.2020 13:12:00  0

Üniversitemiz bünyesinde bulunan ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi’nde faaliyetlerini 2019 Mayıs ayından beri sürdüren iş fikirlerinden biri olan "Akıllı Beşik" isimli proje TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişimci kapsamında 200Bin₺ destek almaya TÜBİTAK tarafından layık görülmüştür.

Bilgisayar Öğretmenliği mezunu Sonnur Tarhan ile Merve Taştan’ın ETÜ Kristal’in vermis olduğu Eğitim,Mentörlük,Açık Ofis ve makine ekipman desteği ile prototipini geliştirdikleri projenin destek almasıyla merkez bünyesinde şirket ofisi olarak kullanmak üzere hak kazandıkları kapalı ofisi teslim alarak çalışmalarını sürdüreceklerdir.

Merkez bünyesinde yer alan diğer 17 farklı projenin de ticarileşebilir ürün kapsamında desteklenmesi bakımından önümüz günlerde fikir sahiplerinin TÜBİTAK ve KOSGEB v.b. projelere başvuru yapılabilmesi için girişimcilere bu kapsamda proje yazma eğitimleri verilecektir.

Böyle bir projenin kısa süre içinde merkezimiz bünyesinden çıkması hem merkezimiz ve üniversitemiz için hem de bölge ekonomisi için umut verici olup bundan sonraki çalışmalar için merkezimize başarılar dileriz.

 

 

 

 

 

 

 

Teknolojik fikirler ETÜ Kristal’de hayat buluyor

15.7.2020

ABONE OL

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Kristal Girişimcilik Merkezi, son teknoloji prototipleme araçları ve güçlü altyapısıyla teknolojik tabanlı iş fikri olan girişimcileri bekliyor. ETÜ bünyesinde geçen yıl faaliyete geçen Kristal Erken Aşama Kuluçka Merkezi, 500 metrekare kapalı alanda ev ortamındaki çalışma ofisleri ve güçlü altyapısıyla girişimcilere hizmet veriyor. İş fikirleri yapılan değerlendirmenin ardından kabul gören girişimciler, projelerini bu merkezde geliştirip ticarileştirene kadar son teknoloji prototipleme araçları, yazılımsal ve donanımsal gibi teknik ve fiziki alanda her türlü imkandan faydalandırılıyor. Koordinatör Yardımcısı Araştırma Görevlisi Gürkan Kalınay, ETÜ Kristal'in 2019 mayıs ayında ilk girişimcilerini kabul ettiğini söyledi. Kalınay, "Geçen yıl faaliyete başlamamıza rağmen 114 iş fikrini değerlendirdik ve bunlardan bazıları için patent başvurusunda bulunuldu" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

ETÜ Asistan Snow