Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Tarihçe

Ülkemizde diyetisyenlik eğitimi ilk olarak 1962 yılında Diyetetik adı ile açılan programda başlamış, 1963 yılında programın ismi Beslenme ve Diyetetik olarak değiştirilmiştir. Açılan Beslenme ve Diyetetik programı 1998 yılından itibaren ülke genelinde hızla yayılmaya başlamış ve bünyesinde bu programı bulunduran üniversite sayısı günümüzde 100'ü geçmiştir.

Toplumun beslenme ve diyet ihtiyaçlarının belirlenmesi, sorunların ve önceliklerin ortaya konması, beslenme sorunlarının giderilmesi için çözüm yollarının aranması ve ortaya konması, ülkemizin besin ve beslenme politikalarının belirlenmesinde yardımcı ve yol gösterici olunması hedefleriyle 2020 yılında kurulan Erzurum Teknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2021-2022 akademik yılında ilk defa öğrenci alarak eğitim-öğretime başlamıştır.