Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Cumhuriyet'in 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100.Yılı Kutlamaları kapsamında bölümümüz tarafından 27 Aralık 2023 tarihinde 'Geçmişten Geleceğe Cumhuriyet Gezisi' ve 28 Aralık 2023 tarihinde 'Köklerimizden Besleniyoruz' isimli panel düzenlenmiştir.

Cumhuriyet Gezisinde Erzurum Şehir Arşivi, Erzurum Atatürk Evi Müzesi, Bakırcı Cami, Erzurum Olgunlaşma Enstitüsü ziyaret edilmiştir.

Panelde ise Sayın Zekiye Çomaklı 'Türkü, Mani ve Şiirlerde Erzurum Mutfağı', Öğr. Gör. Dr. Erkan Denk 'Türkiye Cumhuriyeti'nin 100.Yılında Coğrafi İşaret Yolculuğu' isimli konuşmaları yapmıştır. Ardından 'Esaret ve Hürriyet' temalı şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilmiştir. Panel bittikten sonra katılımcılara Erzurum'un yöresel lezzetleri ikram edilmiştir.