Makine Mühendisliği Bölümü

Hakkımızda

Makine Mühendisliği, insanoğlunun fiziksel yeteneklerini geliştirmek ve genişletmek için gerekli olan ve içerisinde enerji dönüşümü olan bütün sistemlerin tasarımı, imalatı, montajı, bakim-onarımı ve işletmesini gerçekleştiren bir mühendislik dalıdır. Geçmişte ve günümüzde Makine Mühendislerince geliştirilen tasarımlardan etkilenmeyen bir alan veya nesne bulmak oldukça zordur. Bu; bir uçak tasarımı, bir binanın havalandırma sistemi, bir otomobilin yakıt ekonomisinin iyileştirilmesi, alternatif ve yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi, yeni ve akıllı mühendislik malzemelerinin geliştirilmesi veya biyomühendislik alanında yapılan tasarımlar olabilir. Bu bağlamda Makine Mühendisliği alanındaki ilerlemeler; sanayi, teknoloji ve sonuçta insan hayatını etkilemede çok güçlü bir potansiyele sahiptir. Makine Mühendisliğinin odaklandığı araştırma ve çalışma alanları şunlardır:

•Mekanik

•Tasarım, üretim ve ürün geliştirme

•Enerji bilimi ve mühendisliği

•Kontrol, otomasyon ve robotik

•Biyomühendislik

•Nano/mikro bilim ve teknolojileridir.

Makine Mühendisliği, endüstriyel ve teknolojik açıdan gelişen günümüz dünyasında ve ülkemizde, sanayi kurulusları-işletmeler (imalat sanayi, otomotiv, inşaat sektörü, kimya-gıda-ilaç sanayi, enerji sektörü, tekstil sektörü gibi), özel mühendislik büroları, akademik alanlar ve kamu kuruluşlarınca yoğun talep gören bir meslektir. Mezun olan öğrencilerin söz konusu kurum ve kuruluşlarda üstleneceği görevleri ve kariyer fırsatlarını su şekilde sıralamak mümkündür:

•Proje mühendisi

•Tasarım mühendisi

•Otomasyon ve kontrol sistemleri mühendisi

•Kalite güvence sorumlusu

•AR-GE mühendisi

•Yeni ürün geliştirme

•Malzeme analizi

•Montaj-bakim-onarım mühendisi

•Pazarlama ve satış

Makine Mühendisliği Bölümü tanıtım sunusuna buradan ulaşabilirsiniz.