Erasmus+ 2023-2024 Projeleri Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuru Nihai Sonuçları

Erasmus+ 2023 ve 2024 Projeleri kapsamında Öğrenim ve Staj Hareketliliği için alınan başvurular değerlendirilmiş olup nihai sonuçlara Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Başvuru portalından ulaşılabilmektedir. Böylece ilgili proje için öğrenim ve staj faaliyetine öğrenci seçim süreci tamamlanmıştır. Sonuçları görebileceğiniz portala ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli not: Yapılan değerlendirmeler sonucu öğrenim hareketliliği faaliyetine katılmaya hak kazanan öğrencilerimizin bölüm koordinatörleri ile iletişime geçerek geç kalmadan nomination sürecini (karşı üniversitelere bildirim süreci) başlatması gerekmektedir. Bölüm koordinatörlerinizi buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Staj faaliyetine hak kazanan adayların nomination süreci (bildirim süreci) yapmasına gerek yoktur. Bunun yerine 31.05.2024’e kadar staj yapacağı yerden alacağı Kabul/Davet Belgelerini Dış İlişkiler Ofisine sunmaları gerekmektedir. Başvuru esnasında Staj Kabul Belgesini sunan öğrencilerin faaliyet belge işlemlerine başlamaları tavsiye edilmektedir.

Ayrıca öğrenim ve staj faaliyeti kapsamında faaliyete katılmaya hak kazanan tüm adaylar için devam eden süreçte neler yapılması gerektiğine dair Üniversitemiz Blackboard sistemi üzerinden 02.05.2024 Perşembe günü saat 15:00'da online bilgilendirme/oryantasyon toplantısı düzenlenecektir. Toplantı katılım linki Dış İlişkiler ana sayfasında toplantı günü duyurulacaktır. Sürece devam etmeye hak kazanıp da mazeretsiz bir şekilde toplantıya katılmayan öğrencilerin sonraki dönemlerde yapacakları başvurulara -10 puan uygulanacaktır.

Hakkından feragat etmek isteyen öğrencilerimiz 10.05.2024 tarihine kadar Feragat Dilekçesini doldurup Dış İlişkiler Ofisine mail yoluyla ulaştırmalıdır. Feragat Dilekçesini indirmek için buraya tıklayın.

Önemli Hatırlatma: Türkiye ile Avrupa Komisyonu arasında yıllık imzalanan katkı anlaşmasının imza süreci devam etmektedir. Bu itibarla, 2024 yılı sözleşmesi kapsamında ilan edilen hibeli hareketlilikler önceki sözleşme dönemlerine uyumlu olarak tahmini nitelikte belirlenmiş olup, imza sürecinin tamamlanmasını müteakip değişiklik gösterebilir. Katkı anlaşmasına ilişkin resmi prosedürlerde yaşanabilecek gecikmelerden veya hibe tutarlarında daha sonra meydana gelebilecek değişikliklerden Avrupa Komisyonu, Türkiye Ulusal Ajansı ve Erzurum Teknik Üniversitesi sorumlu tutulamaz.

ETÜ Erasmus Kurum Koordinatörlüğü

444 5 388 / erasmus@erzurum.edu.tr