KENTSEL ARAMA KURTARMA STRATEJİLERİ EĞİTİM ETKİNLİĞİ

Üniversitemizde Acil Yardım ve Afet Yönetimi tarafından 28-29-30 Mayıs 2024 tarihlerinde Tübitak 2237-A programı kapsamında desteklenen " Kentsel Arama Kurtarma Stratejileri Eğitim Etkinliği " gerçekleştirilecektir.

Etkinlikte; Afet yönetimi ve arama kurtarma ile ilgili alanlarda eğitim gören ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrenciler ile afet yönetimi birimlerinde görev yapan araştırmacılara kurtarma organizasyonu için yerel, bölgesel ve ulusal düzeylerde uygun afet müdahale stratejilerinin ele alınması, deprem afetine müdahalede kullanılan mevcut kentsel arama kurtarma stratejilerinin değerlendirilmesi ve bu stratejilerin geliştirilmesi adına öneriler sunulması, uzmanlaşmış kapasite ihtiyacını gidermek adına enkaz işaretleme sistemleri, arama-kurtarma ve triaj algoritmaları ile güncel kentsel arama kurtarma teknolojilerinin ortaya konulması, deprem kuşakları üzerinde yer alan ülkemizde gelecekteki felaketlerde yürütülecek kentsel arama kurtarma faaliyetleri için bir kılavuz sağlanması amaçlanmaktadır.

Etkinlik için son başvuru tarihi 5 Mayıs 2024 günü mesai saati bitimindedir. Kontenjanı 20 kişi ile sınırlıdır.

Etkinliğe katılmak isteyen araştırmacıların etkinlik web sitesinde https://usarstratejileri.com/ bulunan “BAŞVUR” butonundan başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

Etkinliğe Erzurum dışından katılacak katılımcıların konaklama ve günlük iaşe (öğle yemeği ve ara ikramlar) Tübitak 2237-A kapsamında karşılanacaktır.