23 Nisan'da Kütüphanesiz Okul Kalmasın

Fakültemiz Beden Eğitimi  ve Spor Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sevinç NAMLI tarafından yürütülmekte olan 'Gönüllülük Çalışmaları' dersi kapsamında öğrenciler, "23 Nisan'da Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesini hayata geçirdi.

23 Nisan öncesinde binlerce kitap toplayarak Şehir Merkezine 20 km uzaklıktaki Dumlu İlkokulu'na kütüphane kurdular. Ardından, çocuklara hediyeler dağıttılar ve müzik eşliğinde eğlenceli oyunlar oynadılar. Mini bir bayram havasında geçen etkinliğe çocuklar yoğun ilgi gösterdiler.

Doç. Dr. Sevinç Namlı, öğrencilerini bu gurur verici iş için tebrik ederek, gönüllülük ruhunu yaşatmanın önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Ramazan Bayramı'nda 300 çocuğu giydirmenin yanı sıra, 23 Nisan'da da böylesine anlamlı bir etkinlik düzenlemenin mutluluğunu paylaştı. "Gönüllülük dersini teorik olarak ben ne kadar anlatsam da, gençler bir çocuğun kalbine dokundukları zaman gönüllülüğün gerçek anlamını anlabiliyorlar. Bu anlamda yaptığımız etkinliklerin ne kadar başarılı olduğunu çocukların ve gençlerin gözlerinden anlayabiliyoruz. Günlerce uğraştığımız etkinliklerin yorgunluğunu o gözlerdeki mutlulukla unutuveriyoruz" şeklinde ifade etti.