Lösemili Çocuklar İçin Ziyaret

Fakültemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Buzdağlı'nın koordinatörlüğünde öğrencilerimizden Aysu Temüge tarafından düzenlenen "Her Çocuk Gülsün" isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Erzurum Şehir Hastanesi'nde tedavi görmekte olan lösemili çocuklar unutulmadı.

Dr. Fatma Aslan ve Dr. Özgü Hançerli'nin nezaretinde gerçekleştirilen ziyarette, öğrencilerimiz çeşitli hediyeler ve etkinliklerle lösemili çocuklara moral verdi. Dr. Fatma Aslan, lösemi hastalığının 2 yıllık zorlu bir tedavi sürecine sahip olduğunu ve bu süreçte çocuklara psikolojik destek sağlamak için ekstra bir çaba gösterdiklerini ifade etti. Aynı zamanda, tedavi sürecinin zorluğu nedeniyle bu tür organizasyonların, enfeksiyon riski göz önüne alındığında, sık sık gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Ziyaret sırasında öğrenciler, hasta çocuklar için özel olarak hazırlanan hediyeleri takdim etmenin yanı sıra, çeşitli etkinlikler düzenleyerek çocukların moral bulmasına katkıda bulundu. Projeye katılan öğrenciler, bu tür etkinliklerin lösemili çocuklara destek olmanın yanı sıra, toplumun sosyal sorumluluk bilincini artırmada da önemli bir rol oynadığını vurguladılar.

"Her Çocuk Gülsün" projesi kapsamında yapılan bu anlamlı ziyaret, lösemi tedavisi gören çocuklar arasında olumlu bir etki bırakırken, öğrenciler arasında da duygu dolu anlara sahne oldu.